Verdens største slange er den grønne anakonda (Eunectes murinus). Denne slange vokser til en enorm størrelse og kan blive op til 9 meter lang. Det er en af de mest imponerende og udbredte slanger i verden. Den lever i Sydamerika, fra Atlanterhavskysten til Amazonas. Ud over at være den største er den også den tungeste slange på jorden med en vægt på op til 150 kg.

Karakteristika

Den grønne anakonda er et stort rovdyr. Den har en bred krop og en lang hale. Den er også kendetegnet ved sin farvestrålende hud, som kan være sort, brun eller grå. Den har store, runde øjne og korte, skarpe tænder, som den bruger til at gribe og sluge sit bytte. Den jager normalt små pattedyr som f.eks. rotter og aber, men kan også jage større dyr som hunde, geder og tyre.

Livsstil for den grønne anakonda

Den grønne anakonda lever hovedsageligt i sumpe og på flodbredder. Man kan ofte finde den i træer og grene, hvor den venter på bytte. Den er en dagaktiv slange og er aktiv både dag og nat. Den tilbringer det meste af sin tid i vandet, da den kan lide at dykke og søge efter føde. Den lever normalt alene, men kan findes i flokke af flere individer.

Fremstilling

I parringstiden konkurrerer hananakondaer med hinanden om hunnen. Hunnen lægger 10 til 40 æg, som lægges på et sikkert sted, og inden for 10 til 12 uger klækkes ungerne. Unge anakondaer vokser hurtigt og lærer hurtigt at jage deres bytte. Inden for deres første to leveår kan unge anakondaer blive op til 3 meter lange.