Paramount+ har bekræftet, at de snart vil påbegynde produktionen af første sæson af serien Star Trek: Starfleet Academy. Alex Kurtzman og Noga Landau, som arbejder på andre projekter fra Star Trek-universet, er blevet udnævnt til skabere og showrunners på produktionen. Til gengæld er de udøvende producenter blevet: Gaia Violo, Aaron Baiers, Jenny Lumet, Rod Roddenberry, Trevor Roth, Frank Siracusa og John Weber.

Serien vil fortælle historien om en gruppe unge kadetter, der begynder deres uddannelse i Stjerneflåden. De får til opgave at lære at blive officerer, men i mellemtiden skal de tage sig af en ny fjende, som udgør en trussel mod akademiet og Føderationen som helhed. Handlingen foregår i den tidsperiode, hvor de seneste sæsoner af Star Trek: Discovery blev vist, hvilket betyder, at seerne vil få mulighed for at møde karakterer, der er kendt fra serien.

Serien er annonceret til at få premiere i 2024 og vil være tilgængelig i Polen på SkyShowtime, som har erhvervet rettighederne til at sende serien fra Paramount+. Rollelisten er endnu ikke blevet afsløret, så det er uvist, om karakteren Tilly fra den forrige sæson af Star Trek: Discovery vil optræde i den nye serie. Det er dog allerede kendt, at serien vil fokusere på historien om en gruppe kadetter og vil blive fortalt fra deres perspektiv, hvilket kan åbne døren for en række interessante nye karakterer. Star Trek-fans ser helt sikkert frem til premieren på denne nye serie, som har potentiale til at blive endnu et hit blandt produktioner fra dette univers.

Story outline of Star Trek: Starfleet Academy

Ideen om at skabe noget, der er beslægtet med Starfleet Academy fra Star Wars, har længe været overvejet. Ideen går tilbage til før udgivelsen af Star Wars VI: The Undiscovered Realm og blev overvejet som en potentiel film, før den fortalte historien om Kirk og hans besætnings sidste mission. Som en del af Star Trek-universet var ideen også målet for en Alex Kurtzman-skabt serie, der optrådte som et rygte, indtil den sidste år kom tættere på en officiel realisering. Nu har Paramount+ annonceret, at projektet vil fortsætte som en serie.

I henhold til den officielle beskrivelse vil serien “præsentere os for en gruppe unge kadetter, der slår sig sammen for at følge en fælles drøm om håb og optimisme. Under deres instruktørers opmærksomme og krævende øjne vil de opdage, hvad der skal til for at blive Stjerneflådeofficerer, og de vil navigere deres vej fra venskaber, til rivaliseringer, til den første kærlighed og til en ny fjende, der truer både akademiet og selve Føderationen.”

Vi er begejstrede for serien.

Vi glæder os til at præsentere Star Wars-fans for en ny generation af unge Stjerneflådeofficerer, som træner på akademiet i serien Star Trek: Starfleet Academy,” – siger Domenic DiMeglio, marketingdirektør og dataansvarlig hos Paramount Streaming.

Rekrutteringen til Starfleet Academy er nu åben! Udforsk galaksen! Styr din egen skæbne! For første gang i mere end et århundrede vil vores campus blive genåbnet for personer, der er mindst 16 jordiske år (eller deres artsækvivalent), og som drømmer om at skubbe deres fysiske, mentale og åndelige grænser og sætter pris på venskab, kammeratskab, ære og dedikation til en sag, der er større end dem selv.

Akademiet vil være åbent for offentligheden.

Læreplanen vil være krævende, instruktørerne er blandt de bedste inden for deres områder, og de optagne vil leve og lære sammen med den mest forskelligartede studenterpopulation, der nogensinde er blevet optaget. I dag opfordrer vi alle, der deler vores drømme, mål og værdier, til at slutte sig til en ny generation af visionære kadetter i deres første skridt mod at skabe en lys fremtid.

Den næste generation af visionære kadetter vil være de første til at tage eksamen.